Město z kostí RECENZE

4. ledna 2015 v 8:00 | flow |  Recenze
Ahoj všichni! Trochu od tématu, ale mohli jste si všimnout, že jsem si změnila design blogu. zase. Nebudu ho měnit nějak často, ale vánoční už jsem tu nechtěla. :D
Dneska napíšu recenzi na první díl mé druhé oblíbené fantasy série, hned po panu Potterovi, a to je Nástroje smrti. Napíšu o prvním díle, je to Město z kostí. Bůh žehnej kamarádce, díky které to znám!
Je to opravdu boží a kdo má rád, fantasy příběhy, ve kterých je i láska, měli byste to zkusit. Článek možná obsahuje spoilery. nevím, jestli jo nebo ne, právě to jdu psát (y)
Jo, jsou tam SPOILERY.

Clary má patnáct let, když jde se svým nejlepším kamarádem Simonem do klubu. Vidí tam vraždu, ale nikdo jiný ji nevidí- a tělo zavražděného se hned vypaří. Clary začíná vidět i slyšet to, co ostatní ne. Chvíli poté zmizí i její matka, Jocelyn. Při pátrání po ní začíná odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, potkává bojovníky- Lovce stínů. Lovci stínů jsou napůl lidé a napůl andělé. Objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o kterých nikdy předtím netušila. Stojí před ní úkol najít Pohár smrti, aby mohla najít její matku. Zjišťuje, že Jocelyn byla také Lovkyně stínů, a že ona sama taky je. Postupně se zamilovává do Jace, což jí komplikuje její vztah se Simonem, ze kterého se ke konci stává něco víc než kamarád.

Moje recenze:

Příběh je opravdu skvělý. Zaujala mě moc knížka, všude jsem četla, táhala ji s sebou kamkoliv jsem šla. Potom jsem se dívala na film, a ten mě hodně zklamal. Ale o tom až za chvíli.
Celkově bych tomu dala opět všechny body, za ten nápad, herce, to, jak spisovatelka psala. Akorát, když jsem už od začátku filmu doufala, že bude Jace s Clary, oni spolu po tom byli, to jsem byla šťastná, moc!, ale potom zase ne, protože to mezi nima bylo všelijaká. A to mi na tom vadilo a zároveň vůbec. Je to hodně napínavý. Celkově mě překvapil nejvíc konec, když se Jace poprvé setkal s Valentýnem a byl přesvědčen, že je jeho otec, a že jeho otec není Wayland. Potom jsem doufala, že se Jocelyn probere, ale kniha skončila s otevřeným koncem-a já si hned musela koupit pokračování!(teďka tu dvojku dočítám a cítím to samé). Takže rozhodně doporučuji, je to super. Ale spíše knížku... Proč?
jedna z ochranných run, které na sebe nanášejí stélou.

Film
hrůza. Teda takhle-úplně jiný než knížka, to nesnáším. Místo Zkázonoše nazačátku, což má být nějaká chlupatá potvora co mluví, je tam slizkej pes. Myslela jsem si, že to vypnu. Viděla jsem to celkem dávno, takže už si na všechno nevzpomenu. Ale bylo to opravdu nechutné.
Kniha
se mi jednoznačně líbila ohodně víc. Všechno bylo pěkně popsané, bylo tam toho víc než ve filmu, pro mě i zábavnější a napínavější.

Doufám, že jsem vám dala typ a vy se na to zkusíte podívat, přečíst...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Clawdia a Honey Clawdia a Honey | Web | 4. ledna 2015 v 12:10 | Reagovat

Ahoj, promiň že otravujeme, budeš pro nás hlasovat tu http://cleodenile-monsterhigh.blog.cz/1501/mh-eah-grafik-2014-2-kolo ? Rádi oplatíme ♥ :)

2 Chloé Chloé | Web | 4. ledna 2015 v 12:26 | Reagovat

Ešte som to nevidela :)
Už som si ťa zapísala do affs :)

3 Snow Snow | Web | 4. ledna 2015 v 12:58 | Reagovat

Já jsem ještě ani nečetla ani neviděa film, ale vypadá to zajímavě, tak si ji možná pujčím v knihovně :)

4 zaninkaa zaninkaa | Web | 4. ledna 2015 v 16:48 | Reagovat

Hodne jsem u ni vahala, ale az nebudu mit co cist urcite si ji koupim :)

5 monykaearwig monykaearwig | Web | 4. ledna 2015 v 17:41 | Reagovat

To nejsi sama, ani ja si nejak nic nepamatuji. :-D Nepsat si nejake veci do diare ani nevim, ze se stali :-D:-D

Tyjo zni to strasne zajimave, knizku bych si rada precetla, ale ted mam tolik cteni povinne cetby, ze to asi nestihnu :-(

6 Clawdia a Honey Clawdia a Honey | Web | 4. ledna 2015 v 17:46 | Reagovat

Ahoj, promiň že tě otravujeme, budeš pro nás (Clawdia a Honey) hlasovat tu http://cleodenile-monsterhigh.blog.cz/1501/mh-eah-grafik-2014-finale#komentare ? Rádi oplatíme ♥ :)

7 paja-writes paja-writes | Web | 4. ledna 2015 v 18:16 | Reagovat

Vypadá to moc dobře asi si to někdy přečtu!!

8 Lady Bell Lady Bell | Web | 4. ledna 2015 v 19:03 | Reagovat

Super, knihu bych si mohla přečíst. :)
BTW. Filmy mě vždycky zklamou :DD

9 Betty Betty | E-mail | Web | 4. ledna 2015 v 19:36 | Reagovat

Možno by som si pozrela film, ale keď ešte vravíš, že nič moc :D Mňa ten príbeh až tak nezaujal, možno na mňa trochu prekombinované. Ale tak nevidela som to, takže uvidím, možno si to pozriem :)

10 Prosba Prosba | 4. ledna 2015 v 20:08 | Reagovat

Ahoj moc se omlouvám, že otravuji ale chtěla bych poprosit o jeden hlas do soutěže od nejlepší design. Pokud máš chvilinku času budu moc ráda, děkuji ♥ Hlas prosím pro Clawdia & Honey, děkujííí zlatíčko ♥ http://cleodenile-monsterhigh.blog.cz/1501/mh-eah-grafik-2014-final

11 Jana Jana | Web | 4. ledna 2015 v 20:46 | Reagovat

Chtěla jsem se podívat na film, ale jak vidím, tak asi nic moc :D

12 itskatielife itskatielife | Web | 4. ledna 2015 v 22:33 | Reagovat

Nejdříve jsem viděla film. Bože! film je tak užasný prostě jsem si ho zamilovala a hlavně hlavního hrdinu :3 Pak jsem si přečetla knížku a knížka mě fakt zaujala více a dějově též :) Ale stále film mám ráda :) Díky jestli navštívíš můj blog :)

13 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 5. ledna 2015 v 6:27 | Reagovat

Knihu si určitě jednou přečtu a pak se mrknu na film at také mohu porovnat :-)

14 Michal (ka) Michal (ka) | Web | 5. ledna 2015 v 12:48 | Reagovat

No design je moc pěknej :))
Ale na takovýhle knihy a filmy já moc nejsem. :))

15 Monii. Monii. | Web | 5. ledna 2015 v 15:27 | Reagovat

Tak to číst nebudu, když to obsahuje spilery... Zřejmě si to totiž přečtu :D díky za tip! :)

16 Sakay Sakay | Web | 5. ledna 2015 v 22:10 | Reagovat

kdybych měla peníze, koupím si hned všechny díly! to stojí za to číst znovu a znovu, hrozně mě to bavilo, hned vtáhlo do děje... je to fantastická knížka! už jsem přečetla všech 5, čekám jen na poslední :-) a všechny byly skvělý, to se moc nestává :D btw...mohla bych tě poprosit o vyplnění dotazníku o štěstí? mám to do školy:) http://www.survio.com/survey/d/K8X2B1W7H5R3N5A9I

17 Smilee Smilee | Web | 6. ledna 2015 v 15:58 | Reagovat

Aawww :3 Miluji tuhle knížku! :33 Já přečetla už všechny díly a k tomu The Infernal Devices a je to dokonalá knížka :3 Jedna z mých nejoblíbenějších! :33 Naprosto souhlasím s tím koncem... já byla po přečtení jako: "What? Děláš si ze mě srandu?!", takže jsem samozřejmě musela číst dál :D
No, ale myslím, že se v dalších dílech setkáš s hodně zajímavými věcmi :D

P.S.: do affs tě beru... tvůj blog se mi strašně líbí :33

18 Sandra Sandra | 6. ledna 2015 v 18:18 | Reagovat

o tomto som už toho vela pocula aj na internete sa mi stále niečo s tymto vyhadzovalo a potom som si prečítala ten obsah a strašne ma to zaujalo.
chcem si pozrieť film ale hlavne si precitat knihy (tusim to ma 3 casti,ak sa nemylim:D).Film hlavne kvoli tomu,ze tam hra Lilly Colins<3:3:D
a inak s tym filmom a knihou mas pravdu.film je uplne odveci,zatial co v knihe je to neskutocne dobre opisane:3:)

19 flow flow | Web | 6. ledna 2015 v 19:45 | Reagovat

[18]:  :) 6 částí. Poslední, šestá, vychází tento rok.

20 Ko Ky Ko Ky | E-mail | Web | 12. ledna 2015 v 4:07 | Reagovat

Podívám se na to, dle přečtení to na mne působí, že bych to mohla mít i v lásce.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama